Zucciniplättar & Bacon

Ett spår i min matresa är att försöka äta rena produkter, det som är bra för kroppen och inte skapar onödiga infektioner mm. Försöker samla på mig kunskap för att kunna göra smarta och klokal beslut. En del i detta är då att dra ner/försöka utesluta laktosprodukter så mycket som möjligt. Har märkt att jag triggas av mjölksockret, samt att det innehåller ganska stora mängder kohydrater och driver på infektioner, får hormoner i rubbing osv. Kan absolut inte allt om ämnet, men jag tror absolut på det. Läste en givande sammanfattning av Fanny som driver bloggen lesscarbs. 
Jag har nu druckit te utan mjölk i två dagar, är ju inga konstigheter nu när jag testat! Nästa steg blir att utesluta det i kaffet som jag dricker hemma ( på jobbet dricker jag alltid utan mjölk konstigt nog). 
 
Jag har också gett mig på att försöka odla en del av det som vi äter, så igår stod zucciniplättar på menyn. till dessa ät vi stekt bacon.
 
 
Recept
ca 300 g zuccini
2-3 salladslök ( jag hade piplök i landet så det fick duga)
4 ägg
ca 2 msk fiberhusk
hackad dill
1 förpackning fetaost
salt & peppar
 
Gör såhär
Riv zuccinin och vrud ur vätska med hjälp av en kökshandduk.
Blanda i ägg, fiberhusk, dill och feta ost. blanda och låt stå en liten stund så att fiberhusken sväller.
 
Stek plättar i stekpanna, klart!
 
Supergott och laktosfritt, tror på att små justeringar eftersom kommer ge stor effekt över tid. 
 
Recept, Vardag med LCHF | |
Upp