Bokslut 2016

Om jag summerar mina viktresultat från i fjol så ser jag att jag har tappat ca 4 kilo. Inte sedan jag börjad om med LCHF utan sedan januari 2016. Jag hittade igen anteckningar från den 1/1 2016 ang. min vikt och mina mått. Jag noterade ner detta då jag bestämt mig som många år tidigare att ta nya tag vid nytt år, jag ska ner i vikt. Så jag köpte ett svindryt tränings och kostprogram och började skriva ner mina siffror. 
 
1/1 2016
Vikt: 90,8 kg
Cm bröst/rygg: 110 cm
Cm Midja: 92 cm
Cm Mage(där den är som störst) 110 cm
Höger Arm: 39 cm
Höger lår; 70 cm
 
Jag slet och kämpade, försökte följa träningsprogrammet och kostplanen, gick sådär. Det funkar inte för mig att äta kolhydrader och vräka i min protein. Däefter tog jag beslutet om att slänga tränings- och kostplanen och återgå till LCHF och träna med det jag tycker är kul. Det gjorde jag 1/4 2016. Då vägde jag in mig på 89,3 kg. Då nästan 4 månaders slit resulterade i minus 1,5 kg. 
 
Efter 9 månader med LCHF (och 4 månader slitsam kostplan som inte funkadeför mig) har med vissa avsteg och bättre och sämre perioder har jag uppnått en del fysiska resultat:
 
31/12 2016
Vikt: 87,1 kg = minus 3,7 kg
Cm bröst/rygg:  108 cm = minus 2 cm
Cm Midja: 85 cm = minus 7 cm
cm Mage: 106 cm = minus 4 cm
höger arm: 37 cm = minus 2 cm
höger lår: 67 cm = minus 3 cm
Totalt minus 18 CM på hela kroppen!
 
Nu stänger jag 2016 men en del lärdommar och ett minus resultat. Jag gillar omstarter och kommer ha en ny strategi för 2017 för att lyckas med mitt mål. Jag har hela tiden sakt att det är långsiktigt, det får ta den tid som det tar.  Har tre saker som jag ska fokusera lite extra på som kommer hjälpa mig att nå mitt långsiktiga mål om att bli en lättare person.
 
Börja promenera igen - Jag älskar att promenera, men har kommit av mig. Stressar med jobbet, stressar till träning, stressar hemma.  Så jag ska inte förnya mitt gymkort som vanligt i januari. Jag ska köpa ett par icebugs istället.
 
Vit månad Januari - Vit månad ur två perspektiv, ingen alkohol och inget socker. Jag måste bryta mina vanor med att småfuska, äta lite godis här och där, hitta genvägar och intala mig själv att det är ok att tycka i sig massor med mörk choklad osv. Något som jag bestämt mig för också är att helt sluta med sötningsmedel då jag har en tendens att dricka lightläsk, lightsaft osv. 
 
Dricka mindre alkohol - Det är något som jag har gjort de sista månaderna och jag har mått så bra av det, därför ska det fortsätta. Jag kommer inte att sluta helt, men kommer att minska intaget vid festligheter till ett fåtal glas. Jag orkar inte med sliterna efter det då jag blir så otroligt dålig och ur form i flera dagar efteråt.
 
Var har ni för mål för 2017?
 
 
 
Vardag med LCHF | | Kommentera |
Upp